Ontwikkeldoor, leg uit?!

Ontwikkeldoor, voor onderwijsondersteuners, is een ontwikkeltraject voor medewerkers die onderwijs ondersteunen in scholen voor primair onderwijs Den Haag. Of je nu een klassenassistent, onderwijsassistent of leraarondersteuner bent, dit traject is voor jou!

Het is een opleidingstraject in twee delen met verschillende mogelijkheden. Het biedt kansen om nog beter te worden als onderwijsondersteuner, jezelf te versterken of specialiseren op een thema en mogelijk zelfs de stap te zetten naar een mbo-4 opleiding, Ad PEP of Pabo.

Juist voor onderwijsondersteuners die nog niet precies weten wat ze kunnen en willen in hun loopbaan biedt dit traject veel mogelijkheden.

Hoe ziet het traject van Ontwikkeldoor eruit?

Ontwikkeldoor bestaat uit twee blokken. Blok 1 vindt plaats tijdens de eerste helft van het schooljaar, blok twee tijdens de tweede helft. Na blok 1 krijg je een ontwikkeladvies om je te ondersteunen in het maken van de juiste vervolgkeuze voor blok 2.

Voor de groep gestart in februari 2023, loopt dit blok tot en met juni 2023. Voor de groep startend in september 2023 zal dit eerste blok lopen tot en met eind december 2023.

Wil jij deelnemen aan Ontwikkeldoor en kun je starten in september 2023? Meld je dan nu aan voor een van de informatiebijeenkomsten. Vul het formulier in en dan ontvang je z.s.m. de deelnamelink.

Inschrijven voor een informatiebijeenkomst

Blok 1

In het eerste blok (februari t/m juni 2023 of september t/m december 2023) staan oriëntatie en didactiek centraal. Je volgt trainingen waarin je inzicht krijgt in je eigen kwaliteit, ambities, loopbaanmogelijkheden en ontwikkelbehoefte.

Ook ga je aan de slag met didactiek (taal en rekenen) om daarin weer een stap te zetten en krijg je coaching op maat. Aan het einde van het eerste blok ontvang je advies over een volgende ontwikkelstap.

  • Oriëntatie
  • Didactiek
  • Coaching
  • Persoonlijk ontwikkeladvies
Meer weten over Blok 1

Blok 2

In blok 2 maak jij de keuze voor het modulaire programma van Ontwikkeldoor of stroom je door naar een mbo-4 opleiding, Ad PEP of Pabo, waarbij indien mogelijk rekening wordt gehouden met eerder verworven competenties (EVC’s).

Blok 2 van Ontwikkeldoor bestaat uit modules waarmee je professionaliseert op inhoudelijk, pedagogisch en/of didactisch gebied.

Meer weten over Blok 2

Wat vraag het van jou?

Om deel te nemen aan Ontwikkeldoor is het belangrijk dat je gemotiveerd en enthousiast bent om te leren en je verder te ontwikkelen. Een deel van de bijeenkomsten en opdrachten zullen onder werktijd kunnen worden gepland, een deel zal daarbuiten vallen.

Per week zal je gemiddeld ongeveer een dagdeel tot een dag met de opleiding bezig zijn, waarvan een deel zelf in te plannen is.

Het vraagt tevens van jou dat je in gesprek gaat met collega’s, je leidinggevende en HR van jouw school: tijdens het opleidingstraject zullen zij een rol spelen in bijvoorbeeld het begeleiden of geven van feedback.

Deelnemen aan een informatiebijeenkomst? Meld je aan!

Aanmelden

© OntwikkeldoorinDenHaag.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring