Ontwikkeldoor Blok 1

In Blok 1, van september tot en met december of van februari tot en met juni, volg je onder andere trainingen waarin je inzicht krijgt in je eigen kwaliteiten, ambities, loopbaanmogelijkheden en ontwikkelbehoefte.

Oriëntatie

Tijdens de drie bijeenkomsten van de oriëntatietraining ga je aan de slag met je loopbaanvragen en bepaal je wat je potentie is en wat je wilt leren.

Hoe zien de trainingen eruit (onder voorbehoud)?

  • Dagdeel 1: Het begint bij jezelf (ambitie, motieven, intro loopbaancompetenties, sleutels tot succes)
  • Dagdeel 2: Kiezen vanuit Kracht (360 graden kwaliteiten feedback, betekenis geven aan werkervaringen, werken op de loopbaanmat, etc)
  • Dagdeel 3: Potentie en Perspectief (helden, hindernissen en hulpbronnen, persoonlijke presentaties, etc.

We starten met een introductiebijeenkomst. Hiermee bestaat dit onderdeel uit vier bijeenkomsten.

Didactiek

Tussen de oriëntatiebijeenkomsten door volg je twee didactische trainingen, elk van vier bijeenkomsten, rond didactische vaardigheden en didactisch handelen met een focus op rekenen en taal. Een belangrijk doel van dit onderdeel is om een goed beeld te krijgen van waar je al goed in bent en wat je nog wilt/moet verder ontwikkelen. Hieronder kun je een voorbeeld bekijken van hoe deze trainingen eruit gaan zien (onder voorbehoud).

Coaching

Daarnaast is coaching en begeleiding een belangrijk onderdeel van Blok 1. Jouw coach bezoekt jou op je werkplek en gaat het gesprek met je aan over wat hem tijdens het bezoek is opgevallen.

 

Individueel ontwikkelprofiel

Aan het einde van dit blok vul je een vragenlijst in: dit geeft een beeld van waar je na blok 1 staat, wat je al kan en wat je wilt ontwikkelen (je ontwikkelprofiel). Daarnaast wordt ook input van de jouw coach en leidinggevende gevraagd. Met dit ontwikkelprofiel in de hand gaan we naar Blok 2.

Deelnemen aan Ontwikkeldoor? Laat het ons weten!

Aanmelden

© OntwikkeldoorinDenHaag.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring